VTS-spelaren Adam Heinonen har blivit uttagen till det svenska Davis Cup-lag som möter Indien i Kungl. Tennishallen i Stockholm den 14–15 september. Tillsammans med Elias Ymer, Leo Borg, Filip Bergevi och André Göransson ska han kämpa för att Sverige ska nå Davis Cup Qualifiers.

”Det känns jätteroligt! Simon Aspelin (förbundskapten) ringde i onsdags och meddelade att jag är med i truppen. Jag har haft ett bra år, så detta är en fin belöning för det såklart” säger Adam Heinonen några dagar efter det glädjande beskedet.

Vad betyder Davis Cup för dig?
”Det är något jag har vuxit upp med, och något som alla spelare drömmer om att spela. Formatet och statusen har kanske förändrats något de senaste åren, men det känns fortfarande väldigt stort att få vara en del av landslaget och att få chansen att representera Sverige. Magnus (Larsson, Adams tränare) har delat många historier från när han spelade DC, så det ska bli riktigt roligt.”

Du tränade med laget i våras när de mötte Brasilien. Vad fick du för intryck av gruppen, och vad har du för förväntningar på veckan?
”Jag känner många av spelarna sedan tidigare. Det är ett härligt gäng, och jag fick ett väldigt bra intryck av både Simon och Andreas (Vinciguerra, Davis Cup-tränare). Vi kommer att ha en grym träningsvecka och sedan göra allt för att besegra Indien.”

Davis Cup-matchen avslutas den 15 september, dagen efter börjar ITF-tävlingen Växjö Future på hemmaplan i Strandbjörkshallen. Det går inte att få så mycket bättre förberedelser?
”Det kommer bli ett par riktigt roliga veckor. Jag känner mig i bra form i singel, och ska spela dubbeln i Växjö med Erik Grevelius. Förhoppningsvis kan vi fortsätta den fina trend som vi haft senaste tiden, avslutar Adam Heinonen.

Grattis till uttagningen och stort lycka till, Adam!